Al 25 jaar is Metalsub fabrikant van duiklampen en quick release systemen
Change country
Zoeken
Winkelmandje

Special products

 
Explorer submarine verlichting

Explorer submarine verlichting

U-Boat Worx Breda

U-boat Worx is ontwerper en leverancier van explorer-submarines. Deze mini-onderzeeboten zijn ontworpen voor onder andere luxe jachten en cruiseschepen. De submarines kunnen een diepte varierend van 100 meter tot wel 3 kilometer bereiken. Als duiklampenproducent met tientallen jaren ervaring, is Metalsub de uitdaging aangegaan om een ultra-krachtige lamp te ontwerpen, die tevens betrouwbaar functioneert onder zeer hoge diepzeedruk. Dit resulteerde in een elegante zeer krachtige lamp die elke technische uitdaging heeft overwonnen. Het exterieur van de submarines is voorzien van een serie Metalsub submarinelampen.

Hyperbarische druktank 6000 MWC

In deze hyperbarische druktank wordt de sterkte en betrouwbaarheid van de lampen onder zeer hoge druk getest. De tank  is van massief 70-75 aluminium en kan een druk bereiken tot 600 bar, oftewel een nabootsing van een diepte van 6 kilometer. De lampen van U-Boat Worx worden op 450 bar getest. 

Nadat de lamp in de tank is geplaatst worden de bouten aangedraaid. Deze forse schroeven en bouten bieden weerstand aan de astronomisch zware krachten vanuit de tank. 

Vervolgens wordt de deksel geleidelijk aangeduwd totdat de gewenste druk is bereikt. 

De lampen van U-Boat Worx zullen op een diepte van 4500 meter nog betrouwbaar functioneren, oftewel op 450 bar, zoals deze drukmeter aangeeft. Zie de afbeelding hieronder om een idee te krijgen van de diepte die deze druktank kan bereiken. 4000 tot 6000 meter representeert de Abyssale zee-zone, een laag boven de diepzeetroggen. Om te vergelijken: De Noordzee is gemiddeld maar 94 meter diep, de diepste oceaan, de Pacifische oceaan is gemiddeld 4000 meter diep. 


Afbeelding: Joachim Blomme | © alle rechten voorbehouden