For 25 years, Metalsub has been a manufacturer of diving lights and quick release systems
Change country
Search
Shopping cart
Previous article Show list Next article
{canonicalURL}

Set 2 Permanent backpack system

Article number 88050/88060
209,00
Find a selling point
 

Product Information

View product information of Set 2 Permanent backpack system

Description

Set 2 Permanent Backpack system (blokplaat)

Set 2 bevat de onderdelen die permanent aan de dubbelset bevestigd kunnen worden. Samen met de optionele stalen twinningband vormt dit een bijzonder sterke verbinding tussen de cilinders van de dubbelset. Het systeem is zo ontworpen dat het in principe op iedere maat dubbelset past.

Deze set bevat de volgende onderdelen:

  • Backpackhouder
  • Blokplaat/ Tankplaat
  • 4 vulrubbers

Quick release

De Metalsub Quick release systemen zijn gemaakt om op een gemakkelijke manier te kunnen wisselen tussen verschillende cilinders. Het maakt niet uit of dit dubbele of enkele cilinders zijn. Het systeem is opgebouwd uit drie onderdelen sets. Afhankelijk van je cilinders kun je verschillende, altijd op elkaar passende, sets samenstellen.

Quick Release Systeem voor dubbelsets

Deze versie van Metalsub’s iconische familie van Quick Release systemen is uniek in de wereld. Het zorgt voor een ijzersterke, muurvaste verbinding tussen jack of wing enerzijds en de dubbelset anderzijds. Daarbij is het mogelijk om binnen enkele seconden en met letterlijk één druk op de knop de trimjack of wing aan de dubbelset vast te zetten.

Het systeem is dusdanig sterk dat het niet uitmaakt hoe groot of zwaar de set is. Het systeem in staat om met gemak een dubbel-7 te dragen of zelfs een stalen dubbel-20.

Dit systeem is voorzien van een borgingspen, zodat voorkomen wordt dat de koppelknop onderwater abusievelijk ingedrukt kan worden.

Deze uitvoering is modulair en bestaat uit drie onderdelen sets. Zo kan er snel gewisseld worden tussen diverse duiksets. Van groot naar klein, van enkel naar dubbel, van leeg naar vol: allemaal geen probleem. Ideaal voor instructeurs, beroepsduikers en scholen.

Kwaliteit en ontwerp

Alle onderdelen van de Quick Release voor dubbelsets zijn van de bekende Metalsub kwaliteit, dus vervaardigd uit een zeer hoogwaardige kwaliteit aluminium en voorzien van Metalsub’s unieke keiharde en ongewoon dikke met Teflon geïmpregneerde anodiseringslaag, volgens Amerikaanse Militaire normen. Hierdoor is de corrosiebestendigheid gegarandeerd, terwijl het gewicht toch beperkt blijft.

De drukknop, borgpen, koppelmechanisme, bouten, moeren en twinningband zijn van zeewaterbestendig RVS.

Het gestroomlijnde, afgeronde, minimalistische ontwerp met laag profiel en zonder scherpe kanten zorgt er ook voor dat lijnen en netten onderwater niet makkelijk aan het bevestigingssysteem blijven haken.

Quick release onderdelen

Set 1 Permanent dubbelset Set 2 Permanent backpack Set 3 Twinningband

Technical specifications

Material
Aluminium, hard-anodized and impregnated with Teflon*
Stainless steel
Weight complete set
800 gr
*
Anodised in accordance with American Military Standard MIL-A-8625-E type 3 class 2 and impregnated with Teflon, which guarantees a high degree of corrosion resistance.

Attachments

Parts for the Set 2 Permanent backpack system

All parts at your fingertips